full screen background image

Propunerile legate de Codul de procedură penală, discutate miercuri

ponta    Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, va centraliza până vineri propunerile primite din partea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) privind modificarea Codului de procedură penală, dar aceste propuneri vor fi analizate de Guvern doar în şedinţa de miercuri, a anunţat premierul Victor Ponta.

Acesta a adăugat că nu ştie acum sub ce formă de act normativ vor fi avansate aceste propuneri, respectiv dacă prin ordonanţă de urgenţă sau proiect de lege.

Ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc a declarat joi că va redacta un proiect de act normativ, pe care îl va înainta “de îndată” Guvernului, care va decide dacă va fi proiect de lege sau OUG, precizând că nu vor fi propuneri de modificare a Codului penal, ci referitoare la Codul de procedură penală.

El a arătat însă că, în proiectul de act normativ privind codurile ce va fi trimis Guvernului, nu este un capitol care să se refere la interceptări, precizând că textele din cod pot fi interpretate astfel încât interceptările să poată fi folosite ca mijloace de probă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar