full screen background image

Amenzi de peste 60.000 de lei, aplicate în cadrul unei acţiuni pe linie silvică

furt lemne     În  perioada 28-29 ianuarie, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție au desfășurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice.

Au fost constatate 15 infracţiuni, din care 12 la regimul silvic, fiind aplicate 172 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 62.425 de lei.

De asemenea,  au fost confiscaţi peste 70 de mc de material lemnos, în valoare de 12.183 de lei.

Exemple:

Pe 28 ianuarie, a fost identificat Toader F., de 42 de ani, din comuna Panaci, care deţinea, la locuinţa sa, cantitatea de 39,14 de mc de lemn rotund de răşinoase, în valoare de 8.610 de lei, provenit din tăiere ilegală şi furt de arbori de pe raza Ocolului Silvic Broşteni.
Întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată, iar faţă de Toader F. se fac cercetări, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

În data de 29 ianuarie, poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava s-au sesizat despre faptul că administratorul unei societăţi comerciale de profil silvic, cu punctul de lucru în oraşul Solca, a folosit un certificat falsificat de atestare a capacităţii de exploatare a masei lemnoase.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

comments

comments




Leave a Reply

avatar