full screen background image

Sucevenii, mai buni plătitori ai dărilor locale

plata taxe     Sucevenii s-au grăbit să-şi onoreze obligaţiile către bugetul local, a anunţat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, subliniind că încasările municipalităţii din taxe şi impozite locale sunt cu  3,5% mai consistente decât în perioada similară a anului 2013.

Până pe 25 ianuarie, încasările au fost de 12,8 milioane de lei, comparativ cu 12,3 milioane de lei, în perioada similară anului trecut.

În consecinţă, veniturile proprii au sporit cu 3,8%, în cadrul acestora, încasările din impozitul pe clădiri ale persoanelor fizice fiind în creştere cu 39,3%, în timp ce persoanele juridice au plătit doar cu 6% mai mult.

În ceea ce priveşte impozitul pe teren, contribuabilii persoane fizice au achitat cu 22% în plus faţă de perioada de referinţă anului trecut, iar cei persoane juridice au plătit un supliment de 45,1%.

În cazul impozitelor pe mijloacelor de transport, la ghişeele Primăriei municipiului Suceava, de la persoanele fizice s-a încasat cu o sumă mai mare cu 19,2%, iar de la persoanele juridice una cu 2,8% mai consistentă.

Explicaţia autorităţilor locale constă în aceea că plătitorii în cauză vor să beneficieze de bonificaţia acordată la achitarea anticipată a obligaţiilor, reducerea fiind de 10% pentru achitarea integrală a impozitelor pe teren şi clădiri, până la 31 martie 2014, atât de către persoanele fizice, cât şi de către cele juridice.

comments

comments




Leave a Reply

avatar