full screen background image

Incendiu stins după 7 ore în Stulpicani, cauzat de un conductor electric defect

pompieri     În această noapte, la ora 1, la dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anunţat un incendiu puternic care a izbucnit la o gospodărie din comuna Stulpicani.

Militarii Gărzii de intervenţie Gura Humorului şi Detaşamentului de pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comună, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor.

Din păcate, incendiul a fost observat şi anunţat cu întâziere, iar la sosirea pompierilor, gospodăria era deja cuprinsă de flăcări.

O altă problemă întâmpinată în timpul misiunii a fost drumul până la gospodărie, care era inaccesibil autospecialelor şi, din această cauză, militarii au fost nevoiţi să desfăşoare un dispozitiv de intervenţie întins pe o lungime de peste 400 de metri.

Au ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de 70 de metri pătraţi, adăpostul de animale pe 70 de metri pătraţi, bucătăria de vară pe 90 de metri pătraţi, anexe gospodăreşti pe 50 de metri pătraţi, trei tone de fân, 15 metri cubi lemn de foc, bunuri casnice şi documente personale.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, prin efect termic al curentului electric, produs de un conductor electric defect, şi a fost lichidat la ora 8:45.

Echipajele de pompieri au reuşit să salveze parterul casei şi un depozit de furaje, însă intervenţia pentru lichidarea incendiului a fost extrem de grea, în condiţii de temperatură scăzută, de -15ºC, şi cu o durată de desfăşurare de peste 7 ore.

Din fericire, în ciuda tuturor greutăţilor întâmpinate, nu s-au înregistrat victime omeneşti.

comments

comments




Leave a Reply

avatar