full screen background image

Carabinierii moldoveni învaţă engleza la Fălticeni

Carabinieri moldoveni     Un ofiţer şi nouă subofiţeri din Trupele de Carabinieri din Republica Moldova au sosit la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni, pentru a începe cursul de iniţiere în limba engleză, ce se desfăşoară în perioada 27 ianuarie – 28 februarie.

Carabinierii au fost întâmpinaţi la punctul de trecere a frontierei Stânca, de către îndrumătorul de curs, lt. col. dr. Ilie Nuţu, şi însoţiţi la sediul şcolii, unde s-au familiarizat cu spaţiile de cazare şi învăţământ.

Ieri, după deschiderea cursului, oaspeţii au început prima competenţă, intitulată “selectează informaţii din mesaje orale scurte, simple şi clare”, sub îndrumarea maior Liliana Rusu, instructor militar în Catedra Pregătire Socio-Umană şi Limbi Străine.
Cursanţii urmează să îşi însuşească şi celelalte competenţe cuprinse în curriculum, respectiv: “comunică în situaţii simple şi uzuale, pe teme legate de activităţi familiare şi de interes general”, “selectează informaţii din texte scrise scurte şi simple” şi „”elaborează mesaje scrise pe teme de interes personal sau general”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar