full screen background image

Suceava, al doilea judeţ din Regiunea de Nord Est, la împrospătarea populaţiei

bebelusi     Judeţul Suceava continuă să se remarce cu un sport natural în creştere, ceea ce înseamnă că numărul născuţilor vii depăşeşte pe cel a decedaţilor.

Astfel, în primele 11 luni ale anului 2013, în Suceava s-a înregistrat un spor natural pozitiv de 681 persoane, unul mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, în care indicatorul respectiv a avut tot valori pozitive, respectiv de 604 persoane.

Conform datelor Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava, în noiembrie 2013, în judeţ s-au născut 598 copii, în scădere cu 110 de nou născuţi în comparaţie cu luna anterioară şi, de asemenea, cu 4 mai puţini decât în noiembrie 2012.

Însă, în spiritul trendului amintit,  în perioada la care facem referire au decedat 569 de suceveni, numărul deceselor din noiembrie 2013 fiind cu 116 persoane sub cel din octombrie şi cu 39 decese mai mic faţă de noiembrie 2012.

Potrivit DJS, în cea de a unsprezecea lună a anului trecut, în judeţul Suceava şi-au pierdut viaţa şi 7 copii cu vârsta sub 1 an.

Totodată, în luna noiembrie 2013, în judeţul Suceava, numărul născuţilor vii a fost mai mare faţă de numărul deceselor, sporul natural înregistrat fiind pozitiv, de 29 persoane.

De precizat este faptul că, în luna noiembrie anul trecut, în Regiunea de Dezvoltarea Nord Est, Suceava s-a situat pe locul al doilea din punctul de vedere al sporului natural al populaţiei, cu un plus de 29 de persoane, prima poziţie fiind deţinută de judeţul Iaşi, cu spor de 71 de persoane.

În ceea ce priveşte celelalte judeţe componente acestea se remarcă prin sporul natural negativ accentuat, Bacău (-215 persoane), Neamţ (-212 persoane, Botoşani (-105 persoane) şi Vaslui (-94 persoane).

Astfel, dacă în noiembrie 2013, la nivel regional sporul natural al populaţiei a fost negativ, de 526 persoane, aceeaşi tendinţă s-a consemnat şi în întreaga ţară, sporul natural al populaţiei fiind de – 5.477 persoane.

comments

comments




Leave a Reply

avatar