full screen background image

Întrunirea Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, amânată pentru 3 februarie

constitutia-rom     Şedinţa Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei, programată iniţial pentru data de 27 ianuarie, a fost amânată din pricina condiţiilor meteorologice.

Vicepreşedintele Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, social-democratul Ioan Chelaru, a declarat duminică pentru AGERPRES că membrii Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului vor fi convocaţi în data de 3 februarie, la ora 11,00, pentru a pune proiectul în acord cu observaţiile Comisiei de la Veneţia, Consiliului Legislativ şi ale uniunilor profesionale.

“Am făcut o şedinţă a Biroului Comisiei şi am discutat cu câţiva colegi din ţară, care ştiam că trebuiau să vină mâine dimineaţă, dar, din cauza condiţiilor meteorologice, am constat că nu putem face cvorum. Nu se poate. Nici eu de la Roman nu pot, ninge aici ca în poveşti. Am vorbit cu domnul preşedinte Crin Antonescu, cu domnul premier Victor Ponta şi am stabilit lunea viitoare, la ora 11,00”, a spus senatorul social-democrat pentru AGERPRES.

Comisia îşi propusese să finalizeze lucrările până la data de 31 ianuarie, ulterior draftul final al proiectului de revizuire a Legii fundamentale urmând a fi tradus în limba engleză şi transmis Comisiei de la Veneţia pentru un punct de vedere oficial.

Proiectul va fi de asemenea transmis Curţii Constituţionale pentru exprimarea unui aviz, intrând ulterior pe traseul legislativ.

Liderii USL au luat decizia de a organiza referendumul pentru revizuirea Constituţiei odată cu alegerile europarlamentare, deşi, iniţial, premierul Victor Ponta propusese ca proiectul să rămână în dezbatere publică timp de şase-şapte luni, urmând a fi dezbătut în Parlament în cea de-a doua sesiune parlamentară a acestui an.

comments

comments




Leave a Reply

avatar