full screen background image

4% din locuitorii municipiului Suceava, fără acces la apă curentă

apa-potabila     Materializarea proiectului de modernizare şi extindere a reţelelor de apă şi reţelelor de canalizare, în cadrul Programului Operaţional Sectorial POS-Mediu, va avea drept  rezultat mărirea considerabilă a accesului la aceste servicii a locuitorilor municipiului Suceava.

Aşa susţine primarul Ion Lungu, precizând că o primă  realizare pe această cale au fost intervenţiile derulate cu finanţare atrasă prin Programul ISPA, prin implementarea noului program urmând a se ajunge la un grad de racordare  de 96%.

“În municipiul Suceava, s-a implementat un proiect de 52 de milioane de euro, la care se adaugă încă 15 milioane de euro în curs de cheltuire, prin implementarea noului proiect ajungându-se la un grad de racordare de 96% al reţele de apă şi cele de canalizare. Acesta este un lucru  deosebit de bun, comparativ cu celelalte oraşe”, a spus Lungu.

Şeful municipalităţii sucevene a declarat că, din primăvară, constructorul care câştigat licitaţia pentru execuţia aferentă POS-Mediu, compania Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefabau GMBH&CO KG, va deschide front de lucru la reţelele de pe 36 de străzi, majoritatea fiind din cartierul Iţcani, dar şi din zona centrală a urbei şi noul cartier „Europa”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar