full screen background image

Salariaţii de la “Termica”, îngrijoraţi de noile concedieri colective anunţate

termica ian2014 (2)     Sindicaliştii de la “Termica” Suceava, firmă de termoficare aflată în procedură de insolvenţă, au cerut ieri, în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social, măsuri de protecţie socială a salariaţilor, în cazul unui eventual transfer al activităţii de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic către un alt operator, conform hotărârii Consiliului Local al municipiul Suceava, de scoatere la licitaţie a serviciului în cauză.

În timpul discuţiilor, s-a evidenţiat faptul că, pentru a putea să se înscrie la în competiţia organizată de Primăria municipiului Suceava, “Termica” ar fi obligată să-şi reînnoiască, la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea Serviciilor Comunale, licenţa de operare şi, pe deasupra, să implementeze un plan de reorganizare, plan care – în viziunea sindicaliştilor de la firma din Lunca Sucevei – va atrage concedieri colective.

Administratorul judiciar, dar şi conducerea societăţii, au confirmat că se lucrează la un plan de reorganizare judiciară, acesta urmând a fi prezentat sindicatului în luna februarie.

“În acest moment, principala problemă cu care se confruntă Termica este stabilirea unui plan riguros de viitor, dacă se doreşte sau nu abordarea transportului şi a distribuţiei agentului termic, dar e clar că, pentru a participa la licitaţie va trebui să devină în mod sigur o societate suplă, dinamică, în stare să facă faţă concurenţei de pe piaţă. Decizia implementării unui astfel de plan stă în mâinile administratorului judiciar şi conducerii societăţii. Însă, indiferent cine va câştiga licitaţia şi va gestiona distribuţia agentului termic, sunt convins ca aceasta se va face tot cu actualii specialişti, pentru că ei sunt cei care cunosc cel mai bine reţeaua de distribuţie”, a declarat prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu.

Sindicaliştii afiliaţi la BNS au reclamat acordarea drepturilor salariale la zi, conform contractului colectiv de muncă, persoanelor disponibilizate în vara lui 2013. Conform oficialilor participanţi al întrunirea de ieri, până în prezent s-a achitat 60% din salariile compensatorii, urmând ca diferenţa de circa 2 milioane de lei să ajungă în buzunarele foştilor salariaţi în lunile următoare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar