full screen background image

Mesajul lui Ponta de 24 ianuarie: Unitate

ponta     Premierul Ponta transmite, cu prilejul zilei de 24 ianuarie, un mesaj de unitate şi solidaritate, arătând că românii au transmis un mesaj similar în urmă cu 155 ani, când liderii politici ai vremii au decis că interesul naţional este mai presus “de orice ambiţii egoiste sau interese particulare”.

“Cu prilejul zilei de 24 ianuarie, Guvernul reafirmă mesajul de unitate şi solidaritate pe care românii l-au transmis în urmă cu 155 de ani, când liderii politici ai vremii au decis că interesul naţional şi soarta poporului sunt mai presus de orice ambiţii egoiste sau interese particulare. Românii de pretutindeni îşi afirmă astăzi cu mândrie valorile şi originile, celebrându-i pe cei care au pus bazele construcţiei noastre naţionale. Alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei şi Ţării Româneşti va rămâne o zi importantă pentru istoria şi identitatea poporului român, iar celebrarea ei evocă hotărârea şi ambiţia unor lideri cu viziune de a uni şi mobiliza societatea în jurul unor idealuri şi a unor proiecte comune. Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să fim conştienţi de forţa noastră ca popor şi să ne regăsim speranţa că putem trăi trăind într-o societate mai bună, mai solidară şi mai prosperă”, afirmă şeful Guvernului.

Premierul Victor Ponta va fi prezent, vineri, la manifestările care vor avea loc la Iaşi, începând cu ora 10.00, fiind aşteptat şi la Focşani, la manifestările de Ziua Unirii, care vor începe la ora 15.00.

comments

comments




Leave a Reply

avatar