full screen background image

Facilităţi pentru transportul local în comun

autobuz-calatori     Pensionarii din municipiul Suceava ar putea benficia de reduceri de 50% pe autobuzele societăţii de transport în comun de călători (TPL).

Primarul reşedinţei de judeţ, Ion Lungu, a declarat că, în urma iniţiativei consilierilor locali ai PSD, reprezentaţii deliberativului în Adunarea Generală a Acţionarilor de la firma la care municipalitatea este unic acţionar au venit cu o propunere de modificare a contractului de finanţare a diferenţei de tarif dintre costul real şi preţul efectiv al unei călătorii.

Astfel, potrivit unor prevederi din Legea transporturilor, Primăria ar urma să suporte pierderile înregistrate de societate.

“Anul trecut, la TPL au fost pierderi de 3 miliarde de lei vechi, iar în măsura în care le-am acoperi, nu ar fi o problemă să acordăm această sumă în contul compensării de 50%”, a spus şeful municipalităţii.

Potrivit edilului-şef, întrucât pentru preluarea pierderilor nu se plăteşte taxă pe valoare adăugată, se vor face economii care vor fi destinate susţinerii cheltuielilor cu abonamente compensate.

Lungu spune că este de acord cu facilităţile pentru pensionarii care călătoresc cu autobuzele TPL, susţinând că, în ţară, există administraţii locale cu sisteme de gratuitate pentru toţi vârstnicii ieşiţi la pensie, iar în alte oraşe, întreaga populaţie circulă gratuit.

comments

comments




Leave a Reply

avatar