full screen background image

Doar un procent din bugetul local al Sucevei, pentru sport şi cultură

Ion Lungu     “Deşi bugetul este unul de austeritate, la fel ca în alţi ani, vom acorda bani şi sportului şi culturii, în proporţie de 1 la sută din total. Chiar şi aşa s-au ivit multe discuţii, oamenii venind şi reclamând că dăm banii la fotbal şi la handbal, în loc să le reparăm strada pe care stau”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

El crede că toate activităţile sunt importante, inclusiv cele sportive şi culturale, aceasta mai ales în condiţiile în care  învăţământul are prevăzut 30% din buget local, iar energia – 14%.

Referindu-se la ramurile sportive, şeful executivului local arată că specialiştii din subordine sunt pe cale de a pune la punct o nouă modalitate de susţinere financiară a acestora.

În cazul handbalului, spre exemplu, se studiază varianta asocierii între municipiul Suceava, Consiliul Judeţean Suceava şi Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava.

“Sper să găsim înţelegerea necesară şi la Consiliul Judeţean,  astfel încât să nu mai fie înregistrate nereguli şi discuţii. Iar dacă aceasta reuşeşte în cazul handbalului, poate izbutim şi în cazul fotbalului”, a spus primarul Sucevei.

În proiectul de buget, capitolul sport figurează cu propuneri de 2,5 milioane de lei.
Aceleaşi previziuni valorice figurează şi în dreptul capitolului cultură şi culte, acestea din urmă având ca posibilă alocare 1,95 de milioane de lei, dintre care 1 milion de lei, pentru lucrările în continuare de la Catedrala “Naşterea Domnului”.
Acţiunile cu caracter ştiinţific şi cultural s-ar putea alege cu 300.000 de lei, iar fundaţiile şi asociaţiile ar primi, în cazul asocierii cu municipalitatea, 250.000  de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar