full screen background image

Comandament de iarnă, la nivelul Ministerului Transporturilor

iarna-politist     La nivelul Ministerului Transporturilor a fost constituit Comandamentul de Iarnă, care va acţiona pentru curăţarea, asigurarea fluenţei şi buna funcţionare a infrastructurii feroviare, aeriene, maritime şi fluviale, în condiţiile în care Institutul Naţional de Meteorologie a anunţat iminenţa ninsorii la nivel de Cod portocaliu în următoarele 48 de ore, se arată într-un comunicat remis vineri AGRPRES.

“Conducerea executivă a Comandamentului de Iarnă al Ministerului Transporturilor este asigurată de Nicolae Buică, secretar de stat, Valentin Trifan, secretar general adjunct şi de Constantin Aurelian, consilier al ministrului. În cadrul comandamentului, s-au luat deja măsuri de pregătire la CFR Infrastructură (ce se coordonează cu CFR Marfă şi CFR Călători), la Administraţia Fluvială a Dunării de Jos – RA Galaţi (ce intervine pentru asigurarea navigaţiei pe Dunăre) şi la cele patru aeroporturi din subordinea Ministerului Transporturilor: Aeroportul Henri Coandă şi Aeroportul Aurel Vlaicu din Bucureşti, aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa şi Aeroportul Traian Vuia din Timişoara”, se arată în comunicatul citat.

La CFR Infrastructură au fost inventariate şi verificate macazele, starea tehnică a celor 34 de pluguri din dotarea CFR Infrastructură, stocul de panouri parazăpadă care au fost deja montate pentru protejarea căilor ferate expuse şi vulnerabile. Vagoanele plug de zăpadă vor interveni în caz de ninsoare, doar dacă grosimea stratului de zăpadă nu depăşeşte un metru, iar zăpada este afânată.

De asemenea, pentru asigurarea continuităţii transportului naval, au fost pregătite de intervenţie remorcherele de spargere a gheţii şi au fost încheiate contracte cu societăţi care dispun de nave pentru participarea la intervenţii în caz de nevoie.

“Pe cele patru aeroporturi aflate în subordinea Ministerului Transporturilor au fost luate măsuri pentru asigurarea continuităţii stocurilor de materiale degivrante, materiale consumabile şi piese de schimb, precum şi asigurarea service-ului autorizat pentru echipamentele de deszăpezire-degivrare”, se mai spune în comunicatul citat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar