full screen background image

Manifestări dedicate aniversării a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române

muzeu bucovina     Astăzi, 23 ianuarie, la orele 13, la sediul “Muzeului Judeţean” Botoşani, va fi vernisată expoziţia temporară “155 de ani de la Unirea Principatelor Române”, realizată în colaborare cu “Muzeul Bucovinei” Suceava şi “Muzeul Unirii” din Iaşi, urmat de un Simpozion dedicat Unirii din 1859, la care va participa şi muzeograful Dan Petrovici.

În ziua de 24 ianuarie, vizitarea “Muzeului de Istorie” este liberă, iar în holul muzeului, va fi amenajat un moment expoziţional care să amintească de Unirea Principatelor Române, din 1859.

La ora 12, în expoziţia permanentă, muzeografi de la Secţia Istorie, vor evoca importanţa acestui moment înfăptuit acum 155 de ani, împreună cu un grup de liceeni de la Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret” din Suceava, coordonaţi de profesor Maria Atănăsoaie, care au pregătit un moment artistic dedicat acestei aniversări.

Muzeografa Cristina Pînzariu va evoca momentul Unirii la o manifestare organizată la Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera”, în colaborare cu elevi de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Suceava, care vor interpreta diverse scenete dedicate Unirii, coordonaţi de profesor Rodica Cozaciuc.

comments

comments




Leave a Reply

avatar