full screen background image

Reţinut de poliţişti pentru furt şi infracţiuni la regimul rutier

iarna-politist     Au fost continuate cercetările privind sustragerea și avarierea unui autoturism, ocazie cu care, polițiștii au stabilit următoarele:

În data de 20 ianuarie, în jurul orei 02.28, Gheorghe S., de 46 de ani, din orașul Vicovu de Sus, a sesizat poliția despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras autoturismul, proprietate personală.

Din primele verificări, a reieșit faptul că autoturismul în cauză a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, accidentul fiind sesizat poliției la 19 ianuarie, în jurul orei 22.30, iar persoana care a condus, a părăsit locul faptei imediat după producerea evenimentului, în interiorul autoturismului fiind găsite actele personale ale lui Gheorghe S., actele autoturismului și cheile, în contact.

Din cercetări, s-a stabilit că, la 20 ianuarie, în jurul orei 02.00, Gheorghe S. a fost anunţat despre faptul că autoturismul este avariat, iar acesta s-a deplasat la locul indicat, de unde, la ora 02.28, a sesizat poliția despre furtul autoturismului.
Fiind identificat la locul accidentului şi fiind principalul suspect în ceea ce privește conducerea autoturismului, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști, s-a stabilit că, în momentul tamponării, autoturismul a fost condus de Dănuț R., de 24 de ani, din comuna Putna, care nu posedă permis de conducere și care, profitând de starea de ebrietate în care se afla proprietarul autoturismului, i-a sustras cheile și a părăsit locul accidentului, imediat după comiterea faptelor.

Tot din cercetări, s-a stabilit şi faptul că, anterior accidentului, autoturismul a fost condus şi de Gheorghe S..

Față de Dănuț R. s-a luat măsura reținerii preventive, pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare.

Faţă de Gheorghe S. sunt continuate cercetările, sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge.

comments

comments




Leave a Reply

avatar