full screen background image

PDL stabileşte candidaţii pentru europarlamentare

monica macovei     Conducerea PDL a anunţat că lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare se va stabili pe 1 februarie, la Braşov.

Aici va avea loc o întâlnire cu toate grupurile parlamentare ale formaţiunii politice.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ieri că la întâlnirea de la Braşov se vor stabili şi noii lideri ai grupurilor parlamentare din Senat şi Camera Deputaţilor, după demisia democrat-liberalilor Cristian Rădulescu şi Mircea Toader.

Surse politice susţin că parlamentarul ieşean Dumitru Oprea ar putea deveni noul lider al grupului PDL din Senat, având în vedere că anul trecut a fost numit vicelider al acestui grup. Mai mult, senatorul este unul dintre cei mai activi parlamentari de Iaşi.

Totodată, democrat-liberalii au declarat recent că speră ca în luna mai, partidul să obţină opt-nouă mandate în Parlamentul European (PE). Printre posibilii candidaţi la un mandat de eurodeputat se numără Monica Macovei, Theodor Stolojan, Traian Ungureanu, Marian Jean Marinescu, Oana Antonescu, precum şi prim-vicepreşedintele PDL Anca Boagiu. Amintim că în 2009, democrat-liberalii a obţinut 11 mandate în PE.

comments

comments




Leave a Reply

avatar