full screen background image

Consilierii locali suceveni vor investiţii în învăţământ

Ion Lungu     Conducerea Primăriei municipiului Suceava aşteaptă  propunerile scrise ale membrilor Consiliului Local – indiferent de culoare lor politică – pe marginea proiectului bugetului pe anul 2014.

Aceasta după, ce săptămâna trecută, primarul Ion Lungu a prezentat proiecţia bugetară, iar o dezbatere preliminară a avut loc la sediul executivului sucevean.

Ocupantul fotoliului din Areni precizează că va înregistra aceste solicitări şi că va căuta soluţii pentru susţinerea financiară a celor pertinente.

Lungu spune că data limită pentru aprobarea bugetului este  2 februarie, însă aceasta pică într-o duminică, motiv pentru care speră că aleşii „vor da dovadă de maturitate” şi vor vota favorabil, la prima strigare, previziunile pentru veniturile şi cheltuielile noului an.

“Miercuri, vom avea încă o întâlnire cu grupurile de consilieri, să vedem ce amendamente efective aduc aceştia, în aşa fel încât să putem aproba bugetul municipiului pe data de 30 ianuarie”, relevă şeful executivului. Î

În ceea ce priveşte structurarea părţilor de venituri şi cheltuieli, edilul şef spune că, potrivit imperativelor reglementărilor legale în vigoare, fondurile încasate vor fi dirijate, în primul rând, pentru finanţarea investiţiilor în derulare şi achitarea datoriilor de circa 20 de milioane de lei către furnizori, acestea fiind de circa 10% din bugetul propriu.

Ca prioritate, urmează asigurarea cofinanţării proiectului POR de repararea a 10 străzi, podului de peste Suceava şi pasajului CFR Iţcani, precum şi a celui cu fonduri europene, de achiziţionare de vehicule electrice, reabilitarea iluminatului public şi introducerea încălzirii în Bazar.

“Abia după toate acestea vom putea face propuneri de investiţii noi. În acest sens, deja am înregistrat, de la consilieri locali, foarte multe propuneri din zona învăţământului,” a declarat Lungu, adăugând că este deschis la toate propunerile făcute, însă cu condiţia precizării surselor de finanţare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar