full screen background image

Tinerii şomeri, jumătate din cursanţii AJOFM

Anca Capverde     Cu 3 cursuri noi va începe Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava noul an, a anunţat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Anca Capverde.

Potrivit Ancăi Capverde, este vorba despre cursurile de formare profesională în meseriile de cameristă, patiser şi cofetar, un studiu efectuat pe piaţa muncii, în 2013, relevând că există cerere de personal în domeniile amintite.

“Ne-am orientat pe noi cursuri, cerute pe piaţa muncii. Este vorba, ca opţiune în meserie, despre cel de cameristă, şi pentru care am înregistrat solicitări. Astfel, s-au confirmat orientările care au rezultat din studiul făcut anul trecut pe piaţa muncii, cei care sunt interesaţi sau au abilităţi pentru a practica aceste meserii, dar nu au calificarea necesară, se pot înscrie la respectivele cursuri”, a declarat  responsabilul AJOFM, menţionând că şomerii participanţi pot urma aceste forme de pregătire fără să achite vreun ban.

În 2013, şomerii suceveni au participat la 54 de cursuri de formare profesională, cele mai solicitate fiind cursurile de inspectori resurse umane, ospătar şi coafor. Conform purtătorului de cuvânt al AJOFM, Anca Capverde, circa 50% dintre cursanţi au fost şomeri tineri, în vârstă de până la 35 de ani, certificatele de calificare eliberate fiind recunoscute atât pe teritoriul României, cât şi în ţările Uniunii Europene.

comments

comments




Leave a Reply

avatar