full screen background image

21 de cursuri de calificare pentru şomerii suceveni

ajofm     Şomerii suceveni care nu reuşesc să-şi găsească un loc de muncă în meseriile pe care le-au învăţat pot alege, în acest an, dintr-un număr de 21 de cursuri de calificare.

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă se axează pe cursuri care au fost organizate şi în anii precedenţi, însă sunt şi câteva noutăţi.

Astfel, în acest an se vor organiza în premieră cursuri de cameristă, cofetar şi patiser la sediile filialelor din Suceava, Gura Humorului şi Rădăuţi.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Anca Capverde, susţine că aceste opţiuni au rezultat analizelor efectuate în ultimii ani şi care au evidenţiat creşterea solicitărilor.

În oferta de cursuri se mai găsesc şi meseriile de agent de securitate, brutar, bucătar, coafor, frizer, gaterist, inspector resurse umane, instalator, lucrător în comerţ, lucrător în structuri pentru construcţii, mecanic auto, operator calculator, ospătar şi zidar.

Cursurile se vor desfăşura pe perioade cuprinse între 6 săptămâni şi 5 luni, iar la final, după un examen, absolvenţii vor primi diplome recunoscute în toată Uniunea Europeană.

comments

comments




Leave a Reply

avatar