full screen background image

Reducerile de sezon, posibile capcane pentru clienţi

reduceri-magazine     Inspectorii suceveni de la Protecţia Consumatorilor atrag atenţia în legătură cu capcanele care se pot ascunde în spatele marilor reduceri anunţate de magazine.

În unele cazuri, promoţiile anunţate sunt şi de 80 %.

O dată cu deschiderea oficială a sezonului reducerilor, trebuie să ştii că unii comercianţi pot ascunde cu abilitate scăderile de tarife.

Reprezentanţii Protecţiei Consumatorilor spun că cele mai importante oferte au fost lansate la articolele de îmbrăcăminte, încălţăminte, electrocasnice şi mobilier, dar afirmă că trebuie să fii foarte atent la “veridicitatea micşorării preţurilor”.

Obligaţiile agenţilor economici sunt de indicare a preţurilor vechi şi a reducerilor aplicate într-un mod neechivoc şi uşor de înţeles de către consumatori.

Având în vedere experienţa anilor trecuţi, cea mai frecventă abatere a fost indicarea unor procente de reducere care nu corespundeau reducerii efectiv aplicate.

Legal, perioada reducerilor de iarnă este între 15 ianuarie şi 15 aprilie, iar fiecare comerciant îşi poate stabili o perioadă de cel mult 45 de zile în care are voie să comercializeze produse la preţ redus.

comments

comments




Leave a Reply

avatar