full screen background image

Peste 80.000 de copii au cel puţin un părinte plecat la muncă în străinătate

mariana-campeanu      Peste 80.000 de copii au în prezent cel puţin un părinte plecat la muncă în străinatate, a declarat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, la România TV.

“Este o cifră foarte mare, dar încă din 2012 ne preocupă acest aspect. De aceea am lucrat la modificarea Legii de protecţie a copilului în care am introdus prevederi şi sancţiuni inclusiv pentru autorităţile locale”, a precizat ministrul Muncii.

Aceasta a spus că în acest moment un părinte nu mai poate pleca fără să anunţe cui a lăsat copilul în grijă, iar asistenţii sociali trebuie să verifice aceste declaraţii.

Ministrul Muncii a recunoscut că încă mai sunt copii abandonaţi, dar aceştia intră într-o altă formă de supraveghere şi îngrijire. “Am introdus şi în şcoli obligativitatea acordării de consiliere pentru aceşti copii, iar autorităţile locale trebuie să îşi crească atribuţiile în acest domeniu”, a mai spus Mariana Câmpeanu.

Potrivit sursei citate, în cadrul Ministerului se lucrează la o strategie pentru copii, menită să le asigure acestora un standard de viaţă minim şi să reprezinte şi o formă de a suplini alocaţia care este foarte mică şi foarte greu de mărit per ansamblu. “Trebuie să dezvoltăm domeniul de servicii pentru copii. Indemnizaţia pentru copii este înfiorător de mică”, a afirmat Mariana Câmpeanu.

Ministrul Muncii susţine, în continuare, acordarea de alocaţii diferenţiat pentru copii, în funcţie de venitul părinţilor, deşi Curtea Constituţională a respins un astfel de demers, considerând că alocaţia este un drept universal.

comments

comments




Leave a Reply

avatar