full screen background image

Dosare penale pentru un şofer şi un mopedist implicaţi într-un accident pe care nu l-au anunţat la poliţie

Politia rutiera     Ieri, la ora 13.00, la sediul Secției 14 Poliție Rurală Vama s-a prezentat Ilie B., de 44 de ani, din localitate, care a declarat faptul că, în seara precedentă, a fost implicat într-un accident rutier, în urma căruia este posibil să fi rezultat vătămarea corporală a unei persoane.

Din cercetări a rezultat că, în seara de 14 ianuarie, ora 19.45, Vasile B. a condus autoturismul, pe DN 17, în localitatea Vama, iar când a ajuns în dreptul locuinței sale, a virat spre dreapta pentru a pătrunde în curte, fără a se asigura corespunzător.

Atunci a intrat în coliziune cu mopedul condus de Vasile D., de 28 de ani, localnic, care circula din spatele său, pe marginea din dreapta a părții carosabile.

Urmare a producerii accidentului rutier, deși Vasile D. acuza leziuni și dureri în zona umărului stâng, a căzut de comun acord cu Ilie B. să nu declare la poliție producerea accidentului, primul asumându-și vina de producere a accidentului rutier.

Astfel, Ilie B. a parcat autoturismul său în curtea locuinței, iar mopedul implicat în accident într-o dependință a locuinței sale, motivând că Vasile D. a plecat de la locul accidentului, fără să ia mopedul.

La ora 20.15, Vasile D. s-a prezentat la Spitalul Câmpulung Moldovenesc, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, leziunile suferite necesitând pentru vindecare 14 – 20 de zile.

Acesta a declarat că leziunile sunt ca urmare a căderii dintr-un vehicul cu tracțiune animală, în afara drumului public, și a refuzat internarea.

Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au constatat că Vasile D. nu posedă permis de conducere.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea determinării alcoolemiei.

Conducătorul mopedului nu purta cască de protecție și nici îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante.

În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală faţă de Ilie B., pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului de către conducătorul auto implicat într-un accident în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a unei persoane și modificarea locului producerii accidentului rutier, și față de Vasile D., pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere și părăsirea locului accidentului rutier de către conducătorul auto implicat într-un accident în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a unei persoane, urmând să se dispună procedural.

comments

comments




Leave a Reply

avatar