full screen background image

Primăriile au intrat în noul an cu arierate de peste 10 milioane de lei

Primaria Suceava     Unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Suceava aveau, la 31 decembrie 2013, arierate a căror valoare se ridica la 10,51 de milioane de lei.

Nivelul restanţelor istorice la plată este avansat într-un document informativ al Consiliului Judeţean, în care se precizează că suma în cauză este urmare a comunicărilor făcute de autorităţile locale către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice.

În informarea citată se reliefează că, în vederea stingerii arieratelor, la repartizarea sumelor alocate de la bugetul de stat pentru echilibrarea bugetelor locale, o prioritate a constituit-o alocarea de fonduri cu această destinaţie.

Astfel, prin hotărâre a Consiliului Judeţean, către cele 114 unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava au fost repartizate 23,56 de milioane de lei sume defalcate din  taxa pe valoare adăugată şi 13,61 de milioane de lei, sume alocate din impozitul pe venit.

De precizat este că municipiul Cîmpulung Moldovenesc primeşte cea mai consistentă alocare, de 2,2 milioane de lei, însă arieratele înregistrate în contul lucrărilor de amenajare a pârtiei de schi totalizează 5,8 milioane de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar