full screen background image

Deschiderea sensului giratoriu de la “Zidul Morţii”, prioritate pentru autorităţile judeţene

SAMSUNG      Ieri, 14 ianuarie, Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor, şi Prefectul Judeţului Suceava, Florin Sinescu, au purtat discuţii cu constructorul S.C. SCCF S.A. Iaşi şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, cu privire fluidizarea şi creşterea siguranţei traficului pe DN17, în zona intersecţiei cu varianta de ocolire a municipiului Suceava.

În urma discuţiilor s-a stabilit, ca prioritate, deschiderea traficului normal prin sensul giratoriu.

Astfel, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi va construi două insule cu parapeţi “New Jersey” din beton, care vor separa cele două sensuri de mers pe DN17, spre Gura Humorului, respectiv municipiul Suceava.

În al doilea rând, toată semnalizarea rutieră va fi refăcută pentru noile condiţii de trafic, urmând a fi montate indicatoare verticale şi orizontale care semnalizează circulaţia într-un sens giratoriu, păstrându-se limitarea de viteză în cascadă de la 70km/h, 50km/h, la 30km/h, specifică unui şantier în lucru.

Suplimentar, s-a solicitat Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi instalarea unui indicator rutier de tip consolă, transversal  faţă de axul drumului, la o distanţă de circa 250 de metri de sensul giratoriu pe direcţia Gura Humorului – Suceava, care va furniza informaţii rutiere participanţilor la trafic.

Nu în ultimul rând, având în vedere faptul că majoritatea şoferilor s-au obişnuit cu soluţia existentă în acest moment, zona va fi monitorizată de agenţi ai Serviciului Poliţiei Rutiere, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, care vor dirija şi supraveghea circulaţia în zonă, mai ales în condiţii de vizibilitate redusă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar