full screen background image

USV, din nou la tribunal, cu Ministerul Educaţiei

usv sigla     Procesul dintre Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava şi Ministerul Educaţiei Naţionale continuă, la sfârşitul lunii martie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La termenele anterioare, Curtea de Apel Suceava a anulat ordinul emis de Ministerul de resort prin care USV era declarată instituţie de învăţământ superior bazată doar pe educaţie.

Prorectorul USV, Mihai Dimian, declară că Ministerul a cerut o nouă amânare, pentru a-şi pregăti apărarea.

Nici până în prezent, Ministerul Educaţiei nu a comunicat setul de criterii pe baza cărora s-a realizat evaluarea universităţilor, ponderea acestora pe fiecare tip de activitate şi nici modalitatea concretă de calcul.

Dimian reaminteşte că nu a fost prezentat nici punctajul obţinut de fiecare universitate în parte, nici măcar după publicarea clasificării universităţilor.

În opinia lui, semnalele date de ministrul Remus Pricopie – care a declarat la Suceava că ierarhizarea “a fost lipsită de transparenţă” – arată că demersul universitarilor suceveni este “mai mult decât justificat”.

În prezent, Ministerul Educaţiei lucrează la o nouă metodologie de ierarhizare a instituţiilor de învăţământ superior, care va putea fi aplicată din anul academic 2014 – 2015.

comments

comments




Leave a Reply

avatar