full screen background image

Cioacă la Curtea de Apel Piteşti, pentru un nou termen în dosarul de omor

cioaca     Cristian Cioacă, fostul poliţist condamnat de instanţa de fond la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, a fost adus luni, de la Penitenciarul Colibaşi la Curtea de Apel Piteşti, pentru un nou termen în dosar.

Pentru acest termen au fost citaţi în vederea audierii doi martori, Luminiţa Georgeta Serian pe partea penală şi Nicolae Cristoloveanu pe partea civilă.

Instanţa a dispus la termenul anterior, din 16 decembrie 2013, emiterea unor adrese către toate instituţiile cărora li s-a solicitat prezentarea unor probe, respectiv expertize medico-legale sau documente. De asemenea, părţilor civile din dosar li s-a cerut să precizeze cuantumul total al daunelor materiale pe care le solicită.

Instanţa de apel a audiat deja, la termenele anterioare, mai mulţi martori din dosar. Au fost, de asemenea, vizionate mai multe probe materiale, printre care şi înregistrări video din noaptea dispariţiei Elodiei Ghinescu, imagini în care apare Cristian Cioacă.

Fostul poliţist Cristian Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeş, pe 2 iulie 2013, la 21 de ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute 22 de ani de detenţie.

Sentinţa instanţei de fond a fost atacată ulterior cu apel de toate părţile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar, precum şi de procurori.

Inculpatul a fost obligat, prin sentinţa Tribunalului Argeş, să plătească echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului său minor Patrick, în calitate de parte vătămată. Emilia Ghinescu, mama Elodiei, ar urma să primească daune morale de 100.000 de euro, iar fratele Elodiei, Robert Ghinescu, de 50.000 de euro. Cioacă a fost obligat şi la plata sumei de 135.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Cristian Cioacă este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, unde a fost transferat pe 30 ianuarie 2013.

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanare de morminte, fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007. Cristian Cioacă se află în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza