full screen background image

36 de scări de bloc, debranşate de la Termica

Ovidiu Dumitrescu termica     Un total de 36 de scări de bloc din municipiul Suceava nu beneficiază, în continuare, de încălzire, după ce societatea comercială Termica a sistat furnizarea agentului termic.

În majoritatea cazurilor, sistarea livrării s-a făcut la cererea locatarilor, aceştia din urmă optând pentru alte sisteme de încălzire.

Administratorul special al firmei de transport, distribuire şi furnizare a energiei termice, Ovidiu Dumitrescu a declarat că, în ultima perioadă, pe ansamblu, ritmul încasărilor de la consumatorii casnici se păstrează la cote scăzute, restanţele continuând să depăşească 16 milioane de lei.

Şeful de la Termica reliefează că, din cauza încasărilor limitate, încă nu au fost acoperite în totalitate plăţile către E.on Gaz, menţionând, însă, că firma din Lunca Sucevei se încadrează într-o “anumită eşalonare”.

“Ne bucurăm că instalaţiile au funcţionat normal de sărbători, dar aşteptăm încasări mai substanţiale de la abonaţi”, a accentuat Dumitrescu, care a constatat că, în ultimii ani, volumul încasărilor de la populaţie s-a înscris pe o tendinţă descrescătoare.

Astfel, dacă în noiembrie 2011, se adunase 1,7 milioane de lei, în aceeaşi lună a lui 2012 se ajunsese la 1,55 de milioane de lei, în timp ce, în  noiembrie anul 2013, sucevenii plătiseră, per total, doar circa 1,2 milioane de lei.

De semnalat este şi faptul că 29 din cele 110 de asociaţii de proprietari sunt la zi cu onorarea contravalorii facturilor, unele dintre ele plătind chiar şi în avans.

comments

comments




Leave a Reply

avatar