full screen background image

Termen limită pentru depunerea unor declaraţii fiscale în domeniul TVA

declaratii fiscale     Persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere trebuie să depună până vineri, la Fisc, ‘Declaraţia de menţiuni’, în vederea înregistrării în scopuri de TVA, dacă au depăşit plafonul de scutire de TVA de 220.000 lei (65.000 de euro) în luna decembrie.

Aceeaşi obligaţie de depunere a ‘Declaraţiei de menţiuni’ o au şi persoanele juridice, asocierile, alte entităţi fără personalitate juridică şi persoanele fizice, altele decât cele care desfăşoară activităţi independente sau exercită profesii liberale.

Tot până vineri trebuie depus formularul 092/Declaraţia de menţiuni de către plătitorii de TVA care au avut ca perioadă fiscală în anul 2013 trimestrul calendaristic şi au efectuat o achiziţie intracomunitară de bunuri în luna decembrie 2013 (pentru schimbarea perioadei fiscale din trimestru în lună, începând cu ianuarie 2014).

Cei care nu au depăşit cifra de afaceri de 220.000 lei în 2013 şi nici în anul în curs, până la data solicitării, pot solicita scoaterea din evidenţă ca plătitor de TVA.

comments

comments




Leave a Reply

avatar