full screen background image

Românii au cumpărat mai puţină mâncare anul trecut

supermarket     Vânzările de alimente, băuturi, tutun şi carburanţi au scăzut în primele 11 luni ale anului 2013. O uşoară creştere s-a înregistrat doar la vânzările de produse nealimentare. Mai exact, au crescut cu 2,8%, arată datele INS.

Românii au mers mai puţin cu maşina anul trecut. Asta arată vânzările de carburant, care au scăzut cu peste 4 %. Am strâns cureaua şi n-am mai pus nici la fel de multe alimente în coş. Iar românii cu vicii au renunţat câte puţin la băuturi şi tutun. Vânzările au scăzut cu 0,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2012. S-a înregistrat însă o creştere de aproape 3% la produsele nealimentare.
În luna noiembrie, s-ar părea că românii au făcut economii serioase, poate în aşteptarea sărbătorilor. Volumul vânzărilor în comerţul cu amănuntul a scăzut pe ansamblu cu 2,3% comparativ cu luna anterioară. Vânzările de carburanţi au scăzut cu 8 procente, iar cele de produse alimentare, băutură şi tutun cu 0,5%.

Cu toate acestea, comparativ cu luna noiembrie a anului 2012, comerţul cu amănuntul a crescut cu aproape 2%. N-am mâncat mai mult, dar am cumpărat cu siguranţa mai multe produse nealimentare. Vânzările de carburanţi au fost în scădere, la fel şi cele de alimente, băuturi şi tutun.

comments

comments




Leave a Reply

avatar