full screen background image

Amnistia, discutată din nou în USL

amnistie     Controversata lege a amnistiei este motiv de presiuni în sânul USL. Deputatul liberal Ludovic Orban a confirmat, la Digi24, că există o presiune sistematică asupra PNL, pentru a se obţine un acord pentru trecerea acestui proiect legislativ eşuat în decembrie.

Democrat-liberalii merg şi mai departe şi acuză că în USL s-ar purta în aceste zile negocieri secrete.

Fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, acuză USL că în această perioadă poartă negocieri secrete pentru susţinerea proiectului care ar duce la eliberarea unor infractori.

„Uniunea Social Liberală nu a renunţat la proiectul de lege privind amnistia. Ieri (luni – n.r.) s-au purtat discuţii în cadrul USL. S-a discutat trecerea lui, acceptarea lui de către PNL în contextul unor liste comune”, a declarat prim-vicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu.

Deputatul PNL Ludovic Orban recunoaşte la Digi24 că PSD face presiuni ca liberalii să accepte să voteze această lege. „Există o presiune sistematică asupra PNL, asupra parlamentarilor PNL pentru a se obţine un acord pentru trecerea acestei legi. (…) Evident că există. Revine în foarte multe discuţii care nu au legătură cu subiectul”, a declarat Ludovic Orban în emisiunea „Jurnalul de seară”. Întrebat de Cosmin Prelipceanu dacă această chestiune a fost conectată cu subiectul listelor comune la europarlamentare, deputatul liberal a răspuns: „Nu pot confirma, nici infirma aşa ceva”.

Proiectul privind amnistia şi graţierea a fost dezbătut de plenul Camerei Deputaţilor luna trecută. După ce a fost criticat de preşedintele Traian Băsescu şi de ambasadele ţărilor occidentale, el a fost retrimis la Comisia juridică.

Avocatul lui Adrian Năstase a recunoscut că pentru eliberarea clientului său, familia îşi pune speranţa şi în această lege, promovată de PSD.

„Sunt multe discuţii în Parlament, pentru că la 1 februarie, din câte îmi amintesc, se va pune din nou în discuţie Legea amnistiei şi a graţierii. Cum va hotărâ Parlamentul o să vedem”, a declarat Ion Cazacu.

Proiectul prevede graţierea pedepselor cu închisoare de până la șase ani, inclusiv a faptelor de corupţie. Luarea de mită, pentru care a fost condamnat fostul premier, intră în categoria faptelor graţiabile.

comments

comments




Leave a Reply

avatar