full screen background image

Milioane de euro plătite din greșeală de Ministerul Muncii

euroi     Peste 6 milioane de euro a plătit Ministerul Muncii drept ajutoare sociale şi indemnizaţii unor persoane care nu aveau dreptul. Acestea sunt concluziile unui raport făcut de Curtea de Conturi. Banii au fost plătiţi în decursul anului 2012 prin intermediul agenţiilor teritoriale şi judeţene. După verificări, ministerul a reuşit să recupereze o treime din sumă.

Este vorba despre persoane care nu îndeplineau condițiile legale pentru a primi astfel de indemnizații. Din sumă s-au recuperat puțin peste 2 milioane. Este vorba despre ajutoare sociale pentru persoane cu venituri nedeclarate în totalitate sau persoane cu depozite în bănci mai mari de 3.000 de lei.

Foarte mulți bani s-au dus și pentru indemnizații pentru creșterea copilului atât pentru persoane care nu și-au suspendat veniturile din salarii pe perioada respectivă cât și pentru persoane care nu și-au declarat în totalitate veniturile.

Agențiile județele au plătit și ele sume mari, de exemplu ca ajutoare sociale pentru persoane care aveau bunuri ce le excludeau de pe această listă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar