full screen background image

Lupta pentru noua conducere a BNR a început

isarescu     Înainte de alegerile pentru funcţia de preşedinte al României din decembrie, liderii partidelor politice şi personajele influente din jurul lor, atât politice, cât şi din lumea financiară, a serviciilor secrete şi a afacerilor, sunt chemaţi în octombrie să aleagă noul consiliul de administraţie al BNR, al cărui mandat de cinci ani ajunge la final.

Tatonările şi lobby-ul politic pentru aceste poziţii au început de acum un an. În joc sunt nouă scaune din celebra sală de consiliu de la BNR, care este conservată şi arată ca acum un secol. Masa şi scaunele de consiliu din piele de Cordoba au trecut testul timpului, iar pentru cine se aşază acolo este cea mai mare realizare profesională.

Acesta ar fi al cincilea con­siliu de administraţie al BNR de după Revoluţie. Liderii politici trebuie să negocieze şi să spună parlamentarilor din comisiile de buget-finanţe care trebuie să voteze formal numele celor nouă membri pe care îi susţin pentru BNR – patru executivi şi cinci membri simpli.

Din nouă poziţii, două sunt ca şi adjudecate dacă şi candidaţii le vor – Mugur Isărescu pentru poziţia de guvernator şi Florin Georgescu pentru poziţia de prim-viceguvernator.

Noii lideri politici Victor Ponta (PSD), Crin Antonescu (PNL), Vasile Blaga (PDL) şi Kelemn Hunor (UDMR) l-ar vota pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator ca să le ţină stabilitatea macroeconomică şi să nu intre în arena politică.

comments

comments




Leave a Reply

avatar