full screen background image

Problema maidanezilor, rezolvată după finele lunii martie

cainii-vagabonzi1368618884     Problema gestionării câinilor fără stăpân din municipiul Suceava ar putea fi soluţionată definitiv după 31 martie.

Ion Lungu, primarul Sucevei, spune că normele metodologice de aplicare a legii în cauză au fost adoptate şi că urmează a se trece la aplicarea acestora.

“Se mai dă o perioadă de inventariere, de întocmire a evidenţei, până la data de 31 martie 2014, după care va trebui să luăm o decizie, în conformitate cu legea”, precizează  şeful executivului municipal sucevean.

Lungu apelează la asociaţiile pentru protecţia animalelor să se implice în gestionarea câinilor fără stăpân, însă doar în mod serios, astfel încât maidanezii adunaţi să nu mai revină pe străzi.

“Ne dorim ca toate asociaţiile de protecţia animalelor să vină alături de Primărie, pentru a se aduna mai mulţi câini. Însă, nu doar la modul scriptic, declarativ, că se iau o 100 de câini care nu se ştie unde sunt duşi. Trebuie mai întâi să vedem dacă aceste asociaţii au adăpost şi dacă pot oferi condiţii de îngrijire”, a subliniat Lungu.

În spaţiile special amenajate din Lunca Sucevei sunt strânşi 1.500 de câini, pe străzi hoinărind alţi 1500.

comments

comments




Leave a Reply

avatar