full screen background image

Maternitatea din Rădăuţi se redeschide astăzi

bebelusi     Maternitatea din Rădăuţi, închisă de inspectorii sanitari suceveni din cauza unui focar de infecţie intraspitalicească, îşi va relua activitatea începând de astăzi.

Decizia a fost luată după rezultatele celui de-al doilea set de analize efectuate, la probele prelevate de la angajaţi, de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică.

“Deoarece rezultatele probelor de laborator recoltate în zilele de 28 şi 31.12.2013 din Maternitatea Spitalului Municipal “Sf Cosma şi Damian” Rădăuţi au fost corespunzătoare din punct de vedere microbiologic, am decis redeschiderea acesteia cu recomandări stricte din partea instituţiei noastre privind respectarea Ordinului MS 914/2006, Ordinului MS 916/2006 şi a Ordinului MS 261/2007, începând cu data de 06.01.2014″, a precizat directorul adjunct al DSP, Cătălina Zorescu.

18 nou-născuţi şi o mamă s-au infectat din cauza stafilococului auriu, pe care l-au luat din spital.

Analizele de laborator au scos la iveală că 22 dintre cei 45 de angajaţi ai maternităţii erau purtători de stafilococ auriu.

Prefectul Florin Sinescu a declarat că personalul de îngrijire a fost reinstruit teoretic şi practic în legătură cu respectarea măsurilor de igienă.

DSP a aplicat Spitalului Municipal Rădăuţi o amendă contravenţională de 15.000 de lei, pentru nerespectarea normelor de igienă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar