full screen background image

Comitetul Executiv Naţional al PSD, pe 31 ianuarie

ponta     Comitetul Executiv Naţional al PSD va fi convocat în data de 31 ianuarie, până la acel moment urmând a fi finalizată lista candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, la care social-democraţii speră să obţină un număr de mandate “cel puţin egal cu cel din acest moment”, a declarat premierul Victor Ponta la finalul şedinţei Biroului Permanent al partidului de luni.

“La sfârşitul lunii, pe 31 ianuarie, vom avea Comitet Executiv Naţional şi întâlnirea grupurilor noastre parlamentare. Până atunci vom avea finalizate, legat de alegerile europarlamentare, alianţele pe care PSD le va avea, modul în care candidăm, lista de candidaţi, în aşa fel încât, de la 1 februarie, candidaţii noştri să intre în procesul public de evaluare şi de prezentare a ofertei noastre politice pentru alegerile europarlamentare, alegeri la care evident ne propunem ca PSD să îşi păstreze primul loc în rândul partidelor politice din România şi să obţină un număr de mandate cel puţin egal cu cel din acest moment”, a spus Ponta.

Acesta a reiterat dorinţa social-democraţilor de a avea o delegaţie naţională cât mai puternică în interiorul grupului socialist din Parlamentul European.

“Vrem să fim în cadrul grupului socialist între primele delegaţii naţionale, în aşa fel încât PSD să ocupe poziţii politice în Parlamentul European şi, de asemenea, sprijinul nostru pentru alegerea lui Martin Schultz ca preşedinte al Comisiei Europene să fie unul consistent”, a mai declarat Victor Ponta.

Legat de propunerea liberalilor de a candida pe liste comune cu PSD la alegerile europarlamentare, Ponta a precizat că aceasta nu va putea fi discutată în cadrul CEX al PSD atâta vreme cât nu este o propunere oficială.

“Dacă există o propunere oficială… După cum aţi văzut, nu a fost o propunere oficială, ci numai propuneri neoficiale. La CEX nu putem discuta decât propuneri oficiale”, a mai spus acesta.

comments

comments




Leave a Reply

avatar