full screen background image

Bilanţul activităţii angajaţilor MAI în perioada sărbătorilor

Liderii PNL, Varujan Vosganian, Radu Stroe si Victor Paul Dobre fac declaratii la finalul consultarilor presedintelui Traian Basescu cu reprezentantii partidelor parlamentare pe tema revizuirii Constitutiei, la Palatul Cotroceni, in Bucuresti     Ministrul de Interne, Radu Stroe, a prezentat luni bilanţul activităţii angajaţilor MAI în perioada sărbătorilor de iarnă, subliniind că nu au fost înregistrate evenimente majore care să afecteze siguranţa publică a cetăţenilor.

“Trebuie să vă spun că 24 de ore din 24 lucrătorii MAI, în număr de peste 50.000 de oameni, poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră, au făcut tot posibilul ca viaţa oamenilor în această perioadă de sărbători să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. Analizele noastre operative arată scăderi importante ale faptelor de tâlhărie şi nu au fost înregistrate omoruri cu arme de foc, jafuri la bănci sau magazine. Din punct de vedere al ordinii publice, MAI a derulat în această perioadă peste 24.000 de misiuni, la care se adaugă 984 de evenimente publice”, a spus Stroe.

El a arătat că la aceste manifestări stradale nu au existat incidente.

Structurile MAI s-au concentrat la peste 3.000 de acţiuni de control privind articolele pirotehnice, comerţul cu brazi, siguranţa alimentară.

“În preajma Crăciunului şi până pe 6 ianuarie au fost fapte cu violenţă în judeţele Argeş, Călăraşi, Iaşi, fiind cauzate din motive familiale cu autori persoane cu probleme psihiatrice. Pe linia combaterii criminalităţii au fost prinşi în flagrant 1.374 de suspecţi, iar din cercetări 112 persoane au fost reţinute şi 73 arestate preventiv. S-a reuşit în această perioadă depistarea şi prinderea a 43 de urmăriţi naţional. Siguranţa rutieră a avut mult de lucru, peste 9.000 de poliţişti rutieri şi de ordine publică au acţionat pentru fluidizarea circulaţiei, prevenirea eventualelor excese şi sancţionarea celor care au încălcat legea. În această perioadă poliţiştii au organizat 2.483 de acţiuni şi au acordat peste 52.000 de sancţiuni, reţinând 2.351 de permise. S-au aplicat sancţiuni în valoare de 9, 6 milioane lei. În urma accidentelor rutiere au murit 44 de persoane şi au fost rănite grav 200 de persoane”, a anunţat Radu Stroe, la o conferinţă de presă.

Ministrul a spus că poliţiştii de frontieră au reuşit supravegherea a peste 191.100 de autoturisme care au traversat punctele de frontieră şi a 267 nave.

“În această perioadă au fost reţinute între 60-70 încercări de intrări frauduloase în ţară, pe Marea Neagră. Cifra este însă mică comparativ cu ţările vecine care au ajuns la sfârşitul anului 2013 la 11.000 de imigranţi. Vreau să salut aici foarte serios activitatea Poliţiei de frontieră”, a completat Stroe.

În ceea ce priveşte evenimentele medicale de urgenţă înregistrate de Sărbători, ministrul de Interne a mai spus că au fost 8.154, în medie 1.000 de evenimente pe zi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar