full screen background image

Ponta, convins că nu va fi nicio discriminare legală împotriva românilor în Marea Britanie

ponta      Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, la Antena 3, că a avut discuţii cu premierul britanic David Cameron şi că este convins că nu vor exista niciun fel de discriminări legale împotriva românilor în Marea Britanie după 1 ianuarie 2014.

“Nu doar că am vorbit cu premierul Cameron, ambasadorul nostru acolo (n.r. în Marea Britanie) a fost extrem de prezent, miniştrii noştri merg la Londra. Sunt două lucruri diferite: în primul rând în ceea ce priveşte normele şi legea. E foarte clar că de la 1 ianuarie Marea Britanie ridică restricţiile pentru români. (…) Am prezentat împreună cu Guvernul britanic studii independente care arată foarte clar că nu va fi un val de milioane de români care să plece la 1 ianuarie în Marea Britanie, ci este doar o mişcare de media şi de politicieni radicali şi populişti”, a spus primul ministru.

Premierul s-a arătat de acord cu declaraţiile venite din partea Guvernului britanic potrivit cărora nu se doreşte ca nimeni din Europa să abuzeze de pe urma sistemul britanic de protecţie socială, dar a precizat că a face discriminare “că e vorba de români sau bulgari este inacceptabil”

Victor Ponta a adăugat că de multe ori sunt preluate “lucrurile rele şi mai puţin cele bune”, amintind în acest context o campanie pozitivă a ziarului The Economist care în ultima sa ediţie a publicat un articol în care spunea “Români, bulgari sunteţi bineveniţi!” “Va fi un efort de comunicare şi în perioada următoare, însă eu sunt absolut convins că nu va fi vorba de niciun fel de discriminare legală împotriva românilor. Şi mai e un lucru: când o să începem şi noi românii să vorbim bine despre noi, să nu ne mai înjurăm noi în faţa străinilor, să nu ne mai pârâm în faţa străinilor, să nu mai spunem noi ce răi suntem, atunci o să avem mult mai mult succes decât în acest moment”, a conchis primul ministru.

comments

comments




Leave a Reply

avatar