full screen background image

Festivalul de datini şi obiceiuri, pe esplanada Casei de Cultură Suceava

datini si obiceiuri     Vineri, 27 decembrie, pe esplanada Casei de Cultură Suceava va avea loc Festivalul de datini și obiceiuri de Anul Nou “După datina străbună”.

Potrivit programului festivalului anunţat de Consiliul Judeţean Suceava, manifestarea va debuta la ora 11.00, cu tradiţionala Paradă a măştilor, urmată, la ora 13, de deschiderea oficială.

De la 13.20 şi până la ora 20, se vor perinda, pe scena din centrul municipiului Suceava, diverse formaţii din toate zonele etnografice ale judeţului.

Festivalul de datini și obiceiuri de Anul Nou “După datina străbună” face parte din cadrul evenimentului “Crăciun în Bucovina”.

Manifestări similare vor avea loc, în data de 27 decembrie, la Fălticeni, Breaza, Frasin, Şcheia şi Salcea, pe 28 – 29 decembrie la Vatra Dornei şi la Câmpulung Moldovenesc, în data de 30 decembrie la Rădăuţi şi la Gura Humorului, şi în ultima zi din an, pe 31 decembrie, la Fântânele, Hânţeşti, Stroieşti, Udeşti, Vicovu de Sus, Bilca, Burla, Marginea, Putna, Arbore etc.

comments

comments




Leave a Reply

avatar