full screen background image

2 incendii în această noapte, în Frasin şi Moldoviţa

pompieri     Garda de intervenţie Gura Humorului şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Frasin au intervenit, cu trei autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria Mariei P., din satul Plutoniţa, oraşul Frasin.

Incendiul a fost anunţat la ora 2:53.

La sosirea echipajelor, ardeau acoperişul casei (din lemn, cu învelitoare din azbociment) şi o construcţie corp comun, formată din bucătărie de vară şi magazie de lemne, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga locuinţă şi o anexă gospodărească.

Incendiul a fost lichidat la ora 5:00.

Au ars acoperişul casei, pe 140 de metri pătraţi, acoperişul bucătăriei de vară, pe 60 de metri pătraţi, magazia de lemne, în totalitate, pe 30 de metri pătraţi, obiecte de mobilier, electrocasnice şi îmbrăcăminte. Focul a degradat şi tavanul casei, pe o suprafaţă de 40 metri pătraţi.

Tot acest necaz a fost cauzat, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor provenite din coşul de fum deteriorat.

Din fericire, au fost salvate restul locuinţei şi adăpostul de animale.

Al doilea incendiu a fost anunţat la ora 3:29.

Acesta a izbucnit la gospodăria lui Filaret B., din satul Argel, comuna Moldoviţa.

Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Moldoviţa şi Vatra Moldoviţei, au intervenit cu trei autospeciale la faţa locului, unde ardea casa de locuit şi exista pericolul de propagare la două gospodării aflate în imediata apropiere.

Incendiul a fost lichidat la ora 6:40.

Casa de locuit a ars, pe o suprafaţă de 60 de metri pătraţi. Au mai fost afectate de flăcări documente personale şi de proprietate, obiecte de uz casnic, mobilier, îmbrăcăminte şi mai multe unelte gospodăreşti.

Cel mai probabil, incendiul a avut drept cauză folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar cele două case învecinate şi anexele aferente, au fost salvate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar