full screen background image

Judeţul Suceava nu are fonduri pentru “Catedrala Mântuirii Neamului”

catedrala mantuirii neamului     Judeţul Suceava nu are fonduri pentru a contribui la ridicarea “Catedralei Mântuirii Neamului” de la Bucureşti, aşa cum a solicitat patriarhul DANIEL, printr-o scrisoare trimisă Consiliilor Judeţene.

Acesta a cerut fiecărui judeţ să aloce câte 300.000 de lei pentru impozanta clădire care se ridică în capitală, deoarece “banii din donaţii nu mai ajung”.

Preşedintele COnsiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, spune că instituţia pe care o conduce nu dispune de fonduri suficiente pentru a le direcţiona către Catedrala” Mântuirii Neamului”.

“Veniturile proprii sunt reduse, banii sunt extrem de puţini” a precizat el.

În încercarea de a obţine fonduri suplimentare pentru această investiţie, Patriarhia a trimis o scrisoare Consiliilor Judeţene prin care le-a solicitat o finanţare de câte 300.000 de lei, “pentru plata materialelor şi manoperei necesare lucrărilor la structură, în această fază esenţială pentru bunul mers al întregii lucrări”.

Potrivit datelor Patriarhiei Române, până în prezent au fost donate şi cheltuite 25 de milioane de euro, alte 75 de milioane de euro fiind necesare pentru finalizarea construcţiei “la roşu”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar