full screen background image

Azi se inaugurează încă 60 de km de autostradă

autostrada_fmt1600     Astăzi vor fi inaugurați aproape 60 de kilometri de autostradă între Orăștie și Sibiu, din cei 82,07 km – lungimea întregului sector.

Prin deschiderea circulației pe loturile 1,2 și 4 ale tronsonului Orăștie-Sibiu și lotul 1 al tronsonului Lugoj-Deva, România trece un nou prag și anume rețeaua de autostrăzi va avea o lungime de peste 600 kilometri de autostradă, potrivit Capital.ro.

Conform termenelor prevăzute în contractele încheiate în urmă cu 2-3 ani, încă din luna aprilie a.c. trebuia să circulăm pe cei 82,07 kilometri, însă niciunul dintre cei patru constructori nu s-au putut incadra în termen.

Nici constructorul celor 27,4 kilometri construiți de Tirrena Scavi nu au fost inagurați deși lucrările au fost finalizate încă din luna septembrie. Aici marea problemă era că nu exista un drum de legătură, practic autostrada terminându-se în câmp.

Suma totală pentru proiectarea și execuția celor 87 de kilometri se ridică la puțin peste 2 miliarde de lei fără TVA, ceea ce înseamnă un preț de 5,25 mil. euro/km.

comments

comments




Leave a Reply

avatar