full screen background image

Avocatul Poporului, Crişu Anastasiu, a demisionat

crisu anastasiu     Avocatul Poporului, Crişu Anastasiu, a demisionat, iar motivele sunt de natură personală, a declarat, joi, la Palatul Parlamentului, preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

“Avocatul Poporului, domnul profesor Crişu Anastasiu, şi-a înaintat demisia. (…) Nu i-am cerut niciodată nimic, nu l-am contactat niciodată. Am avut o discuţie pur protocolară înainte de numirea sa şi o discuţie la iniţiativa domniei sale care, înaintându-şi demisia, a dorit să schimbe şi câteva cuvinte, să mulţumească pentru încredere şi pentru faptul, între altele, că pe tot parcursul mandatului exercitat, niciodată dinspre partea mea sau dinspre partea partidului nostru, nu s-a exercitat niciun fel de influenţă, presiune, nu i-am cerut să atace nicio ordonanţă. Domnia sa vă poate spune, dacă doreşte, care sunt motivele. Motivele sunt de natură personală, aşa cum sunt consemnate oficial şi în cererea de demisie şi nu am nimic de adăugat eu la acest lucru”, a spus Antonescu.

Potrivit acestuia, Parlamentul trebuie să facă o altă propunere.

Crişu Anastasiu, profesor şi jurist, a fost numit la 22 ianuarie 2013 în funcţia de Avocat al Poporului, la propunerea USL.

comments

comments




Leave a Reply

avatar