full screen background image

Romii intenționează să-și înființeze propriul partid

dorin-cioaba     Romii plănuiesc să-şi înfiinţeze propriul partid. Lideri ai romilor din întreaga ţară se vor reuni la sfârşitul acestei săptămâni pentru a pune bazele formaţiunii al cărei lider va fi Dorin Cioabă.

Partidul, care se va numi Alianța Democrată a Romilor, a strâns deja 20.000 de semnături. Obiectivul acestuia este cât se poate de clar: în 3 ani, România să aibă un vicepremier din partea romilor.

De la Adunarea Generală a organizaţiilor romilor din România nu vor lipsi cei mai importanţi lideri intelectuali. Iar planurile regelui internaţional al romilor sunt mari.

”Uite, suntem îndrăzneți și avem în plan să avem un vicepremier din partea romilor pentru că așa s-ar rezolva problemele romilor. Candidat la președinție n-o să avem, ne știm lungul nasului”, a explicat Dorin Cioabă.

Acesta a precizat că sunt 1,4 milioane de romi cu acte și drept de vot în România, explicând că ar dori să participe și la europarlamentare, însă pe listele din altă țară.

”Sigla noastră va fi roata cu cei doi lei. Roata schimbă soarta, ăsta e sloganul”, a adăugat Cioabă.

Preşedintele partidului va fi chiar Dorin Cioabă, care a strâns deja peste 20.000 de semnături necesare înfiinţării partidului.

”Cred eu că această veste va aduce nemulțumire în rândul partidelor politice din România. Mesajul nmostru pentru ei este, vă rugăm frumos, pe noi să nu mai contați. Nu vom mai intra în nicio alianță, decât dacă vom avea un post de vicepremier”, a mai spus acesta.

Planurile lui Dorin Cioabă nu se opresc însă aici. Autointitulatul rege internaţional al romilor îşi doreşte o naţională a romilor condusă chiar de legenda Stelei, Marius Lăcătuş.

Pentru asta, Cioabă organizează mai întâi o cupă a regelui, menită să facă o selecţie a celor mai buni jucători de fotbal.

La competiţia menită să descopere tinere talente pentru naţionala romilor vor participa 15 echipe.

”Cca instituții avem ISJ Sibiu, așteptăm să ne confirme și Jandarmii. Avem bisericile. Avem liceul Betania. Există si câteva echipe de cartier. Avem si echipele noastre ale romilor„, spune Cioabă.

Iar regele internaţional al romilor nu se opreşte aici. Dorin Cioabă visează la o naţională a romilor la cârma căreia să-l aducă pe însuşi Marius Lăcătuş.

”Vreau să merg la Mircea Sandu, să ne ajute cu echipament și cu terenul, să jucăm și noi un meci pe Arena Naționala. Eu vreau să îl conving pe Marius Lăcătus. Vreau să se facă un pic de lobby ca să fie el antrenorul echipei naționale a romilor din România. Dacă Marius Lăcătuș va accepta să fie antrenorul echipei noastre naționale, atunci din cotizațiile organizației noastre  îl vom plăti. Eu aș vrea să o facă, așa, pro-bono”, s-a explicat Cioabă.

Până atunci însă, Dorin Cioabă şi-a propus să organizeze un campionat de fotbal în cadrul comunităţii de romi a cărui finală să se joace într-una din marile capitale ale Europei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar