full screen background image

Primarul Sucevei şi-a prezentat bilanţul pentru acest an

lungu 181213     Primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut, astăzi, bilanţul activităţii sale, precizând că 2013 a fost unul dintre cei mai dificili ani, din punct de vedere financiar.

La capitolul realizări, el a inclus finalizarea proiectului de asfaltare a 11 străzi cu fonduri europene, semnarea unui alt proiect cu bani europeni pentru modernizarea bulevardului George Enescu, a străzilor Universităţii, Mihai Eminescu, Traian Vuia, Cernăuţi, a podului din Iţcani şi a pasajului peste calea ferată.

Tot ca realizări, Lungu a amintit despre punerea în funcţiune a noii societăţi de termoficare a oraşului, inaugurarea “Centrului Tradiţiilor Populare”, continuarea lucrărilor la ruta ocolitoare nr. 1 a municipiului Suceava (pe ruta E85 – Moara – Mihoveni – Pătrăuţi – E85 spre Siret) sau finalizarea parţială, la contractul de 15 milioane de euro pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare, pe un număr de 84 de străzi, dintre care 15 finalizate.

De asemenea, sunt într-o fază avansată lucrările la Cetatea de Scaun, este în derulare proiectul Zonei Metropolitane, iar activităţile sportive – handbal şi fotbal – au primit fonduri din partea municipalităţii.

În ceea ce priveşte nerealizările, acestea sunt mai puţine, în opinia lui Lungu.

Dintre acestea, primarul a menţionat problema câinilor fără stăpân, starea deplorabilă a străzilor secundare din municipiu şi nereuşita în desemnarea unui nou operator pentru activitatea de salubritate stradală.

comments

comments




Leave a Reply

avatar