full screen background image

“Termica” aduce justificări în legătură cu majorarea tarifului la transport şi distribuţie

Ovidiu Dumitrescu termica     Conducerea societăţii “Termica” este convinsă că majorarea tarifului la transport şi distribuţie este “normală” pentru o funcţionare eficientă.

În şedinţa de joi, consilierii locali vor dezbate creşterea tarifului, de la 123, la 198 de lei, cu TVA.

Administratorul special al “Termica”, Ovidiu Dumitrescu, a precizat că noua valoare a fost aprobată de Autoritatea de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, în condiţiile în care nu a mai fost schimbată din iunie 2006.

El a declarat că, de atunci, tarifele la apă au crescut cu 172 %, cele la canalizare cu 285 de procente, iar la energie electrică cu 55 %.

“În august 2008 Termica a cerut majorarea preţurilor de facturare, dar nici atunci Consiliul Local nu a fost de acord, lucru care ne-a mărit pierderile”, a menţionat Dumitrescu.

În cazul în care legislativul local va accepta majorarea, costul energiei termice livrate populaţiei ar putea ajunge la 342 de lei pe gigacalorie până la sfârşitul lunii martie anul viitor, atunci când va expira contractul cu Termica.

Consumatorii casnici vor plăti tot 185 de lei, ca şi până acum, diferenţa urmând să fie acoperită de Primărie prin subvenţii.

Anterior, primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a arătat împotriva acestei majorări, pe care a numit-o “o anomalie”, deoarece noul tarif la transport va fi mai mare chiar decât cel de producţie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar