full screen background image

“Blurred Lines” (Robin Thicke), cel mai bine vândut single al anului în UK

Robin Thicke and Pharell Williams     Hitul “Blurred Lines” lansat de Robin Thicke în colaborare cu Pharell Williams a fost declarat oficial cel mai bine vândut single al anului 2013.

Piesa a surclasat hituri precum “Get Lucky” – Daft Punk și “Wake Me Up”Avicii, rezultatul fiind unul așteptat, după ce în perioada verii a staționat pe prima poziție în topul Billboard Hot 100 timp de 12 săptămâni. Cu toate aceastea, editorii revistei Rolling Stone cred că “Blurred Lines” este cel mai prost cântec din istoria hiturilor muzicii pop.
“Blurred Lines” a fost revelația verii 2013, piesa fiind  un hit ușor de recunoscut chiar și fără statisticile oferite de Official Charts Company. Cu un refren contagios și ușor de fredonat, single-ul produs în mai puțin de o oră de Robin Thicke și Pharell Williams a pus stăpânire pe iTunes și topul Billboard, înregistrând la nivel global vânzări de peste 5 milioane de exemplare în doar 22 de săptămâni.
În UK, ”Blurred Lines” s-a vândut în 1,44 milioane de copii, urcând pe prima poziție în Top 40 cele mai bine vândute single-uri în Marea Britanie. În același clasament, ”Get Lucky” de la Daft Punk figurează pe poziția a doua, cu o cifră de vânzări de 1,28 milioane de exemplare, iar pe a treia treaptă a topului se află single-ul “Wake Me Up” de la Avicii.
Hitul compus de Robin Thicke și Pharell Williams a pornit de la sound-ul piesei “Got to Give It Up” a lui Marvin Gaye, inspirația fiind fructificată de cei doi “în doi timpi și trei mișcări”.
“Eram cu Pharell în studio, când eu am venit cu ideea de a compune ceva în stilul piesei “Got to Give It Up”, cu un sound groovy. Apoi el a început să fredoneze ceva și piesa a venit pur și simplu de la sine, am compus-o și înregistrat-o în mai puțin de o oră. După aceea am început să împărțim versurile și atunci când eu cântam ceva, el striga pe fundal <<Hei, hei, hei>>. Am început să ne comportăm ca doi pensionari ce stau pe prispă și strigă după fete”, a povestit într-un interviu Robin Thicke.

comments

comments




Leave a Reply

avatar