full screen background image

Transportatorii de marfă intră în grevă

tiruri     Transportatorii intră de astăzi în grevă. Peste 1.300 de firme au decis să îşi tragă TIR-urile pe dreapta. Transportatorii de marfă protestează astfel faţă de decizia Guvernului de a introduce taxa de 7 eurocenţi pe litru de carburant.

Sute de companii au anunţat că nu vor mai transporta niciun produs, ceea ce înseamnă că rafturile magazinelor ar putea rămâne goale.

Protestul urmează să înceapă în această dimineaţă. Şoferii vor veni cu camioanele pe şoselele de centură ale marilor oraşe, unde fie vor circula cu viteză extrem de redusă, pentru a îngreuna traficul, fie vor trage pe dreapta.

Zeci de tiruri vor bloca două porţiuni din centura oraşului Arad. Acest lucru va îngreuna traficul spre vama Nădlac. Cum în weekend nu se intră cu tirurile in Ungaria, astăzi se asteapta un flux mare de maşini.

Acciza la combustibil a generat un amplu conflict între Palate. Înfruntarea dintre premierul Victor Ponta şi preşedinte Traian Băsescu a lovit direct în bugetul de stat şi în memorandumul cu Fondul Monetar Internaţional.

Preşedintele a spus clar că nu va semna memorandumul cu FMI şi nici nu va promulga bugetul dacă parlamentarii acceptă supraaccizarea combustibililor.

Şeful statului i-a acuzat pe guvernaţi că iau bani de la cetăţeni ca să le dea baronilor locali fonduri de campanie electorală.

comments

comments




Leave a Reply

avatar