full screen background image

Începe ancheta CEC Bank

CEC-Bank      Încep audierile în Comisia de buget-finanţe din Senat, care anchetează activitatea CEC Bank. Primii chemaţi să dea explicaţii în faţa parlamentarilor vor fi preşedintele băncii, Radu Gheţea, directorul de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză, şi ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu.

Senatorii au anunţat deja că sunt interesaţi atât de activitatea CEC, cât şi de modul în care conducerea băncii a respectat procedurile de acodare a creditului Ioanei Băsescu. Vor afla aceste lucruri şi din rapoartele anchetei ce a fost declanşată recent de BNR la CEC, care, potrivit viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu, s-a încheiat deja.

Informaţiile nu vor putea fi făcute cunoscute publicului larg, a precizat pentru Digi24, oficialul BNR.

În paralel, tot astăzi, conducerea Parlamentului urmează să decidă înfiinţarea unei alte comisii de anchetă care să verifice modul în care Ioana Băsescu a intrat în posesia terenului de aproape 300 de hectare, pentru care s-a împrumutat la CEC cu suma de un milion de euro.

„BNR va da comisiei toate informațiile pe care le va deţine. Cu siguranţă va prezenta şi informarea completă, va prezenta ce are şi va cere un scurt răgaz pentru finalizarea procesării datelor, înțeleg că au terminat ce aveau de făcut la CEC”, a declarat Bogdan Olteanu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar