full screen background image

Creditele în lei s-ar putea ieftini în 2014

bogdan olteanu     Anul viitor, românii s-ar putea împrumuta mai ieftin, este de părere viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu.

Invitat la emisiunea Km0, de la Digi24, Bogdan Olteanu a precizat că se aşteaptă ca în 2014, costul imprumuturilor în lei să continue să scadă.

Acesta a mărturisit şi faptul că Banca Naţională a României nu este mulţumită în prezent de dobânzile practicate de băncile din România, pe care le consideră încă mult prea mari.

„Nu suntem mulţumiţi şi le-am şi spus asta. Sunt elemente care nu ne mulţumesc. Considerăm că marjele lor, diferenţe între ce plătesc la depozite şi ce iau la credite, sunt încă prea mari. S-au redus, dar mai e loc de reducere”, a apreciat Bogdan Olteanu.

„Sunt resurse financiare, piaţa are lichiditate. Sunt bani pe piaţă, consturile banilor sunt mici. Noi trebuie să creştem încrederea băncilor că, în continuare, costurile leilor vor rămâne jos, ca dânșii să poată da împrumuturi. Eu cred că anul viitor costul împrumuturilor va scădea”, a adăugat viceguverantorul BNR.

comments

comments




Leave a Reply

avatar