full screen background image

Brazi în valoare de peste 7.000 de lei, confiscaţi de poliţişti

brazi-confiscati     La nivelul Poliţiei Române, se desfăşoară, în această perioadă, Planul de Acţiune “Pomul de Crăciun”.

Scopul acestui plan îl constituie prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de brazi de Crăciun, precum şi transportul şi comercializarea acestora fără respectarea normelor legale în domeniu.

Ieri, în cadrul acţiunilor desfăşurate la nivelul IPJ Suceava, la ora 12.30, polițiștii din cadrul Postului de poliție Vama și personal silvic din cadrul Ocolului Silvic Vama i-au depistat, într-o pădure particulară din zona denumită “Pârâul lui Pușcă”, pe Cristian F., de 37 de ani, Gheorghe F., de 56 de ani, Costel F., de 19 ani, și Marian F., de 18 ani, toți din comuna Vama, care transportau, în spate, patru sarcini cu pomi de Crăciun.

În urma inventarierii, s-a constatat faptul că au tăiat și sustras 38 de pomi de Crăciun, specia brad, cu o valoare calculată de reprezentanții I.T.R.S.V. la suma de 7.600 de lei.

În cauză, se fac cercetări în vederea identificării proprietarului pădurii, pentru care nu este încheiat contract de pază, stabilirea prejudiciului exact precum și pentru  încadrarea juridică a faptelor.

Numai în ultimele două zile, au fost confiscaţi peste 300 brazi de Crăciun, fapt pentru care poliţiştii atrag, încă o dată, atenţia persoanelor cu preocupări infracţionale în acest domeniu, că în perioada următoare astfel de controale vor continua şi se vor intensifica, astfel încât tăierea şi comercializarea materialului lemnos, în special a brazilor de Crăciun, să se desfăşoare în deplină legalitate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar